Probiotske kapi koje doprinose uspostavljanju i
održavanju optimalne funksije probavnog
sistema.
Probiodrops®
Probiodrops® je dodatak ishrani koji u svom sastavu sadrži žive liofilizovane korisne bakterije mlečno-kiselinskog vrenja u obliku kapi (suspenzije), koje svojom aktivnošću ispoljavaju povoljne efekte na gastrointestinalni trakt i na obnavljanje i održavanje normalne crevne mikrobiote.
 • Dodatak ishrani
 • Za digestivni trakt
 • Šta je crevna mikrobiota?
  Crevnu mikrobiotu čine milijarde korisnih bakterija, nastanjenih u crevima. Ona štiti organizam gradeći barijeru protiv štetnih mikroorganizama, bakterija, virusa i gljivica, koji se svakodnevno unose hranom, prljavim rukama ili kontaminiranim predmetima i uzrokuju infekcije ili poremećaj funkcije creva. Crevna mikrobiota sadejstvuje sa imunim sistemom uvek kada je organizam izložen nekom štetnom agensu.
 • Šta su korisne bakterije mlečno-kiselinskog vrenja?
  Korisne bakterije mlečno-kiselinskog vrenja su sojevi živih mikroorganizama koji, uneti u organizam čoveka, svojom aktivnošću doprinose očuvanju i unapređenju zdravlja i opšteg dobrog stanja. Prirodno uglavnom naseljavaju niže delove tankog i debelog creva. Korisne bakterije mlečno-kiselinskog vrenja pomažu varenje hrane i resorpciju hranjivih materija iz creva, učestvuju u sintezi nekih vitamina, onemogućavaju ili ometaju naseljavanje štetnih mikroorganizama u crevima, podržavaju normalnu pokretljivost organa za varenje i stimulišu imuni sistem creva, čime doprinose jačanju odbrambenih sposobnosti digestivnog trakta i jačanju ukupnih odbrambenih snaga organizma.
  Bebe nakon rođenja nemaju izgrađenu crevnu mikrobiotu u digestivnom traktu. Neposredno nakon porođaja njihov digestivni trakt se postepeno kolonizuje dragocenim bakterijama mlečno-kiselinskog vrenja, koje potom ispoljavaju sve korisne efekte na zdravlje bebe. Dok se crevna flora u potpunosti ne izgradi, kod bebe se javljaju problemi sa varenjem koji dovode do pojave grčeva, nadutosti i bolova u stomaku. Zato je potrebno blagovremeno krenuti sa dodatnim unosom korisnih bakterija mlečno-kiselinskog vrenja, ne bi li se poboljšalo varenje i tegobe ublažile.
 • Šta je Probiodrops®?
  Probiodrops je specifična formulacija mikroorganizama koja sadrži pažljivo izbalansirana dva soja korisnih bakterija mlečno-kiselinskog vrenja, prirodnih stanovnika crevne mikrobiote.
  1 mL rastvora u trenutku pripreme suspenzije sadrži 15 milijardi živih liofilizovanih , korisnih mikroorganizama:
  · Lactobacillus rhamnosus Rosell-11
  · Lactobacillus helveticus Rosell-52
  Postupkom liofilizacije i farmaceutsko-tehnološkom formulacijom kojom je obezbeđena gastrorezistentnost postignuto je da vitalnost korisnih mikroorganizama u preparatu ostane sačuvana.
 • Kome je Probiodrops® namenjen i kada se upotrebljava?
  Probiodrops je dodatak ishrani namenjen za odojčad stariju od mesec dana, decu i odrasle.
  Probiodrops se koristi:
  · Za održavanje i obnavljanje prirodnog balansa crevne flore;
  · Kod dijareja izazvanih primenom antibiotika bilo da se koristi tokom i/ili nakon antibiotske terapije;
  · Kod tegoba izazvanih akutnom dijarejom;
  · Kod digestivnih tegoba (bolova, grčeva, proliva, nadimanja i sl.) koje su posledica neadekvatnog varenja mlečnog šećera (laktoze).
 • Kako se Probiodrops® upotrebljava?
  Preporučeno doziranje je 1 mL suspenzije dnevno, bilo da se sadržaj uzme nerazblažen ili pomešan sa hranom, vodom ili mlekom.
  Prilikom doziranja voditi računa da kapaljka (pipeta) ne dođe u kontakt sa pljuvačkom (ukoliko se suspenzija uzima nerazblažena), odnosno sa vodom, mlekom ili drugom tečnošću sa kojom će se preporučena doza Probiodropsa, neposredno pre primene, pomešati. Ukoliko pipeta prilikom doziranja ipak dođe u kontakt sa nekom od tečnosti potrebno ju je isprati vodom i pažljivo osušiti (i sa spoljašnje i sa unutrašnje strane) kako bi se izbegla eventualna kristalizacija preparata.
  Bočicu sa pripremljenim rastvorom promućkati neposredno pre svake upotrebe.
  Ukoliko se Probiodrops koristi uz antibiotsku terapiju, preporučuje se primena 2-3 sata pre ili posle uzimanja antibiotika.

  Priprema suspenzije

  Pre prve primene potrebno je otvoriti bočicu sa biljnim uljem, zatim ceo sadržaj kesice pažljivo sipati u bočicu, a potom bočicu zatvoriti priloženom kapaljkom (pipetom). Bočicu je potrebno energično protresti kako bi se dobila ujednačena suspenzija (rastvor u kome se uočavaju čvrste čestice praha, ali nema taloga).
  Kada se suspenzija napravi, bočicu treba čuvati na sobnoj temperaturi (do 25 °C) i upotrebiti u roku od 25 dana.
  Bočica na dalje ostaje zatvorena pipetom.
  /piktogrami 1-6, koji slikovito prikazuju pripremu i primenu preparata/

  Mere opreza

  Osobe oslabljenog imunog sistema (AIDS, limfom, dugotrajna terapija kortikosteroidima) ne bi trebalo da koriste Probiodrops.
  Probiodrops ne koristiti ukoliko ste alergični na soju i preosetljivi na bilo koji sastojak preparata.
  Ukoliko imate mučninu, groznicu, krvavi proliv ili teške bolove u stomaku konsultujte se sa Vašim lekarom pre upotrebe.
  Ako se simptomi zbog kojih ste počeli da uzimate Probiodrops pogoršavaju ili traju duže od 3 dana, prekinite sa korišćenjem Probiodrops-a i konsultujte se sa Vašim lekarom.

  Važne informacije

  Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti!
  Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.
 • Kako se čuva Probiodrops®?
  Probiodrops, radi optimalne stabilnosti proizvoda, čuvati na suvom i hladnom mestu u dobro zatvorenoj bočici.
  Čuvati van domašaja dece.
  Proizvod ne treba koristiti po isteku datuma označenog na pakovanju.
  Jednom rekonstituisana (napravljena) suspenzija se čuva na sobnoj temperaturi (do 25 °C) i treba je iskoristiti u roku od 25 dana.
 • Pakovanje
  Kesica (Lactobacillus rhamnosus Rosell-11, Lactobacillus helveticus Rosell-52), 1,4 g
  Staklena bočica od tamnog stakla sa 10 mL ulja
  Staklena kapaljka (pipeta

  Sastav: Lactobacillus rhamnosus Rosell-11, Lactobacillus helveticus* Rosell-52, neutralno biljno ulje (masne kiseline srednjeg lanca), maltodekstrin.
  Bez laktoze.
  Može sadržati tragove soje koja je korišćena kao podloga za uzgajanje probiotskih bakterija.

  * Lactobacillus helveticus Rosell-52 je ranije bio klasifikovan kao Lactobacillus acidophilus Rosell-52

  Proizvođač: Za Lallemand Health Solutions Inc., Kanada, proizvodi S.I.I.T. S.r.l., Via Ariosto 50/60, 20090 Trezzano sul Naviglio (Milano), Italija
  Proizvedeno i uvezeno iz: Italija
  Distributer: HEMOFARM A.D. VRŠAC, Beogradski put b.b., Vršac, Republika Srbija

  Hemofarm-logo
  Ivancic-i-sinovi-logo
 • Ovde možete pronaći odgovore na često postavljana pitanja vezano za upotrebu probiotika
  Ovde možete pronaći odgovore na često postavljana pitanja vezano za upotrebu probiotika
  Često postavljana pitanja
  Ovde možete pronaći odgovore na često postavljana pitanja vezano za upotrebu probiotika.