Sinbiotik, za jačanje prirodnih odbrambenih
sposobnosti organizma kod dece.
ProbioKid immuno® D3
ProbioKid® immuno D3, prašak za oralnu upotrebu je dodatak ishrani sa vitaminom D3, fruktooligosaharidima i 15 milijardi korisnih bakterija mlečno-kiselinskog vrenja (Lactobacillus helveticus, Bifidobacterium infantis i Bifidobacterium bifidum), namenjen imunitetu. Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnoj mišićnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju i zuba. Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunog sitema kod dece i potreban je za normalan rast i razvoj kostiju kod dece. Fruktooligosaharidi su oligosaharidi fruktana dobijeni iz inulina i nesvarljivi su sastojak hrane, koji ne podleže digestiji u tankom crevu.
 • Dodatak ishrani
 • Za jačanje prirodnih odbrambenih sposobnosti organizma
 • Pomaže uspostavljanju i jačanju prirodnog balansa probavnog sistema kod dece

 • Šta je crevna mikroflora?
  Crevnu mikrofloru čine milijarde korisnih bakterija prirodno nastanjenih u crevima. Crevna mikroflora štiti organizam gradeći barijeru protiv štetnih bakterija, virusa i gljivica koji se svakodnevno unose hranom, prijavim rukama ili kontaminiranim predmetima i sadejstvuje sa imunim sistemom uvek kada je organizam izložen nekom štetnom agensu.
 • Šta je imuni sistem?
  Imuni sistem je odbrambeni sistem koji štiti organizam od štetnih uticaja različitih agenasa iz spoljašnje sredine. Sačinjavaju ga hiljade imunih ćelija, produkovanih i aktiviranih u različitim organima. Creva su najveći organ imunog sistema čoveka, jer se u njihovom zidu nalazi 60-70% ukupnog broja imunih ćelija organizma.
 • Šta su probiotici?
  Probiotici su specifični živi sojevi bakterija koji čine deo prirodne mikroflore. Naseljavaju niže delove tankog creva i debelo crevo gde svojim delovanjem doprinose očuvanju zdravlja i opšteg dobrog stanja. Probiotici mogu da stimulišu imuni sistem creva i tako doprinesu jačanju ukupnih odbrambenih snaga organizma delujući na sve linije odbrane u crevima:
  · Jačanjem barijere protiv štetnih mikroorganizama čime čuvaju prirodni balans normalne mikroflore
  · Stimulisanjem nespecifičnog imunog odgovora što dovodi do povećanja broja i aktivnosti imunih ćelija i
  · Povećanjem specifičnog imunog odgovora na određene mikroorganizme.
 • Šta su fruktooligosaharidi?
  Fruktooligosaharidi su nesvarljivi uglieni hidrati izuzetno niske energetske vrednosti, otporni na dejsvo želudačne kiseline. Pripadaju prebioticima, ugljenim hidratima koji su “hrana" za korisne probiotske bifidobakterije jer, fermentišući u debelom crevu, stimulišu njihov rast i povećanje broja. Pored toga, pospešuju sintezu butirata koji sprečavaju rast nekih patogenih mikroorganizama i povećavaju resorpciju kalcijuma i magnezijuma.
 • Šta je ProbioKid immuno® D3?
  ProbioKid® immuno D3, prašak za oralnu upotrebu je dodatak ishrani sa vitaminom D3, fruktooligosaharidima i 15 milijardi korisnih bakterija mlečno-kiselinskog vrenja

  - Lactobacillus helveticus
  - Bifidobacterium infantis
  - Bifidobacterium bifidum), namenjen imunitetu.

  Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnoj mišićnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju i zuba.

  Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunog sitema kod dece i potreban je za normalan rast i razvoj kostiju kod dece. Fruktooligosaharidi su oligosaharidi fruktana dobijeni iz inulina i nesvarljivi su sastojak hrane, koji ne podleže digestiji u tankom crevu.
 • Kome je ProbioKid immuno® D3 namenjen i kada se upotrebljava?
  ProbioKid immuno® D3 je prevashodno dodatak ishrani dece, jer su razvoj i jačanje imunog sistema najintenzivniji u prvim godinama života.
  Preporučuje se preventivno svakom detetu, za jačanje imuniteta i očuvanje opšteg dobrog stanja organizma, a posebno deci sa atopijskom konstitucijom, sklonoj alergijama, deci sklonoj čestim infekcijama, koja kreću u kolektiv (obdanište) ili često primaju antibiotike.
  Primena ProbioKid immuno® D3 se savetuje, takođe, u vreme letnjih meseci, prilikom promene sredine i načina ishrane, pre i za vreme godišnjih odmora, kada se crevne infekcije i prolivi češće javijaju.
  Savetuje se uzimanje i uz oralnu antibiotsku terapiju, jer sprečava narušavanje prirodnog balansa crevne mikroflore i doprinosi njenom obnavijanju.
  Mogu ga preventivno koristiti i trudnice u trećem trimestru, zbog jačanja svog imuniteta i imuniteta bebe, kao i majke koje doje.
  Osobama sa hroničnim ili težim infektivnim oboljenjima i trudnicama se savetuje uzimanje preparata ProbioKid immuno® D3 uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.
  ProbioKid immuno® D3 ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak preparata.
 • Kako se ProbioKid immuno® D3 upotrebljava?
  Sadržaj kesice se rastvori u soku, vodi, čaju ili nekom drugom napitku po želji i popije neposredno pre, ili u toku obroka.
  Preporučena primena je jedna kesica dnevno, a za postizanje optimalnog efekta treba ga uzimati tokom perioda od nekoliko uzastopnih meseci.
  U slučaju akutne crevne infekcije, savetuje se uzimanje do 2 kesice dnevno.
  Kada se ProbioKid immuno® D3 uzima uz oralnu antibiotsku terapiju, treba ga uzeti 2 sata posle primenjene doze antibiotika.
 • Kako se čuva ProbioKid immuno® D3?
  Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od vlage.
  Čuvati van domašaja dece.
  Proizvod ne treba koristiti po isteku datuma označenog na pakovanju.
 • Pakovanje
  Kutija sa 10 kesica sa po 1,5 g praška.

  Proizvođač: HEMOFARM A.D. VRŠAC, Ogranak pogon Šabac, Hajduk Veljkova bb, 15000 Šabac, Republika Srbija
  Distributer: HEMOFARM A.D. VRŠAC, Beogradski put b.b., Vršac, Republika Srbija

  Hemofarm-logo
  Ivancic-i-sinovi-logo
 • Ovde možete pronaći odgovore na često postavljana pitanja vezano za upotrebu probiotika
  Ovde možete pronaći odgovore na često postavljana pitanja vezano za upotrebu probiotika
  Često postavljana pitanja
  Ovde možete pronaći odgovore na često postavljana pitanja vezano za upotrebu probiotika.