PROBIOTICI U BORBI PROTIV AKNI


Nagli rast bakterija iz roda Candida uzrokovan poremećajem crevne flore može rezultovati i izbijanjem akni. Dodatkom dobrih bakterija iz Probiotic® činimo da naše telo normalno funkcioniše. Najznačajnije probiotske bakterije Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidus mogu u značajnoj meri da poboljšaju zdravlje I čistoću kože.

Uputstvo:

1. Izbacite šećer iz vaše ishrane. Šećer povećava broj Candida bakterija u vašem organizmu, a to je upravo ono što ne želite. Probajte da izbegnete konzumiranje slatkiša i hrane pripremljene od belog brašna, kao i previše slatko voće.

2.Koristite Probiotic®.

3.Počnite da koristite prirodni sapun. Probajte da pronađete sapun bez boje, mirisa i konzervansa. Ovakvi sapuni sadrže prirodne sastojke koji ne remete masti normalne prisutne na koži.

4.Napravite kupku za lice na bazi sode bikarbone. Napunite veću/širu posudu vodom i rastvorite 2-3 supene kašike sode bikarbone. Nakon što ste oprali lice prirodnim sapunom, isperite lice rastvorom sode bikarbone. Osušite, utapkajte lice čistim peškirom, Preporučljivo je da imate uvek čist peškir koji ćete samo vi upotrebljavati. Soda bikarbona ubija Candida bakterije koja napadaju vaše lice,a ujedno deluje i kao blagi toner.